Om oss

Barndommen er den tiden hvor mennesket har en direkte kontakt med sin skaperkraft.

Mange av oss mister denne kontakten underveis. Vi vil at «Pinocchio-barna» skal vite at de har skaperkraft og at den kan utvikles og bli en viktig ressurs gjennom hele livet, enten de velger å bli teknikere, byråkrater eller kunstnere.

Barnet er fullt og intensivt deltagende gjennom hele livet med sine erfaringer, sine opplevelser og sine uttrykk. Sammen med voksne og andre barn spiller deres livs drama ut i lek, musikk, fantasi, bilder og følelser.

Gjennom dette samspillet utvider barnet sine erfaringer om seg selv og sin omverden. Det er pedagogens ansvar å lede og skape betingelser for vekst. I praksis vil det si å vite om fasene i barnets utvikling og stimulere barnet til å innta stadig nye utviklingsområder.

For oss er musikk og drama – slik som det også er for barna – uløselig knyttet sammen. Ved å arbeide med drama, teater, musikk, bevegelse, utvikler vi tanker, følelser, fantasi og evne til samarbeid. En stor del av arbeidet er nettopp rettet mot det sosiale. Det vil si individets utvikling i en gruppesammenheng.

Barnet bearbeider sitt personlige uttrykksrepertoir, får oppbygget sin selvtillit og tro på at «mitt bidrag også er noe verd». I fortettede opplevelsesøyeblikk lever barnet seg inn i virksomheten med hele seg, både kropp og sjel, og spiller sin kreativitet ut fra sin indre kjerne.

På denne måten er pedagogikken basert på innlevelse, medlevelse og utlevelse.

Eldbjørg Wedaa – eier av Pinocchio musikk og drama

011
Eldbjørg Wedaa. Foto: Lena Borge

Eldbjørg har bygget opp og ledet Pinocchio Musikk og Drama siden høsten 1982. Hun er utdannet musikkbarnehagelærer ved konservatoriet i Bergen, operaskole i Tyskland, teatervitenskap mellomfag fra UiB, barne- og ungdomsteaterleder.

Hun er også sertifisert kroppsanalytiker og psykoterapeut. Sertifisert Bodynamic analytiker, sertif. somatic excperience terapeut, psykodrama.

I Pinocchiohuset finnes barnegrupper i alle aldre med fokus på samspill, respekt og forståelse for våre ulikheter.

SMS fra en forelder:

«Vil bare takke for Pinocchiogruppen som vi trives godt i. I dere har min datter funnet sine sjelevenner, hun er nemlig veldig fantasifull og glad i å synge. Men vi foreldrene er ikke slik. Derfor er det en helt ny opplevelse for oss å oppleve hvordan voksne og barn sammen lever oss inn i aktivitetene hos dere. Vi vet allerede nå at vi kommer til å gå flere kurs fremover


Les mer om kursene her

Påmelding til kurs

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close